Ryttere til hest og 308 musikere er klar til at afløse cykelrytterne

Ryttere til hest og 308 musikere er klar til at afløse cykelrytterne

22. juni 2022 09:00 , af Jens Michael Damm

Ringriderfesten i Sønderborg klar med musikprogram, der omfatter internationalt tattoo show med deltagelse af Livgardens Tamburkorps, militærorkestre fra Storbritannien, tattoospecialister fra Norge, Holland og Belgien samt danske orkestre.

Lige nu står alt i Tour de France’ tegn i Sønderborg.

Men når den sidste cykelrytter søndag den 3. juli er fløjet til Frankrig for at fortsætte verdens største cykelløb, er 308 musikere fra Storbritannien, Norge, Holland, Belgien og Danmark er klar til at tage over.

Helt nøjagtigt 107 timer efter søndag er blevet mandag, løfter Sønderborg Gardens tamburmajor staven og slår takten an til det traditionsrige rytteroptog gennem byen til Ringriderpladsen, hvor dysten i galgerne kan begynde. Musikere, ryttere, publikum og turister har ventet på det øjeblik i to år. Nu skal der festes.

Antallet af musikere er det største Ringriderfesten i Sønderborg nogensinde har præsenteret. Ikke blot skal de underholde på gader og stræder, men alle skal med i det store internationale tattooshow i Broager Sparekassen Skansen lørdag den 9. juli. De første godt 500 billetter er revet væk.

-Vi har store forventninger til tattooet. Rammerne er dem musikerne kender fra andre tattoos. For publikum er gevinsten, at de med sikkerhed ikke skal frygte regn og blæst, men en oplevelse i miljøvenlige rammer, siger Henrik Hjortkjær, formand for arrangementskomiteen.

I byen og i Skansen kan publikum bl.a. møde Livgardens Tambourkorps, de engelske militærorkestre The Band of the Yorkshire Regiment og The Band of the Mercian Regiment. Orkestrene har et tæt samarbejde og hører til de eftertragtede orkestre. Musikerne er primært hjemmehørende i Huddersfield og Wolverhampton. Fra Storbritannien kommer også Scots Guardes Assosiations Pipes. Militærorkestrene hører med deres flotte uniformer til blandt højdepunkterne for enhver rigtig ringriderfest i Sønderborg.

I 2003 blev den militære ringridermusik den direkte årsag til etableringen af Sønderborg Pipes and Drums. SPAD, som er den enkle forkortelse, har i dag 20 musikere og tre highland dansere. Den musikalske ledelse varetages af Morten Jessen fra Høruphav.

Udover det nævnte garder, band og orkestre medvirker også K&G Leiden fra Holland/Belgien, Tveit Union Musikkorps fra Norge, Århus Brass Band og Ringriderfestens Heroldere.

Billetter til det internationale Tattooshow koster 185 kr. og 225 kr. til hovedtribunen, De købes via www.ringriderfesten.dk . Billetten inkluderer mulighed for bustransport fra Skansen til Ringriderpladsen efter tattooshowet. Adgangsbilletten til normalpris 40 kr. er også inkluderet i tattoo-billetten.