Sønderborg Vinen 2021 præsenteret i Coronasikre omgivelser

28. november 2020 16:41 , af Jens Michael Damm

2021 bliver et nyt Genforeningsår – et år, hvor vi har lagt Coronakrisen bag os, og derfor kan genforenes med de mange, vi har måttet undvære i 2020. Vi ser med optimisme frem mod et år, hvor vi blandt andet kan samles til årets altoverskyggende begivenhed, Ringriderfesten i juli.

Det har været udgangspunktet for den stilrene etiket, som grafikeren Jeppe Nedergaard har designet til Sønderborg Vinen 2021.

Vinen blev lørdag præsenteret ved et arrangement i Conasikre omgivelser på Sønderborg Rådhus. Normalt er præsentationen af vinen et stort tilløbsstykke, men i år var den fysiske deltagerskare begrænset til borgmester Erik Lauritzen og Ringriderfestens formand Jes Andersen samt otte indbudte gæster.

Interessen for vinen og begivenheden slog dog alle tidligere rekorder, idet godt 800 fulgte med på computerskærmene, da arrangementet blev live-streamet.

Efter de traditionelle taler fik alle lejlighed til at smage på vinen – en Cabernet Sauvignon-Syrah fra 2019. Druerne er vokset på sydfranske skråninger, hvor de har nydt godt af det milde Middelhavsklima. Når druerne er plukket, er de blevet lagret i fem måneder på egefade og derefter med stor nænsomhed hældt på flasker.

Årets kvalitetsvin er nøje udvalgt af specialisterne fra Wohlenberg Vinhandel i tæt samarbejde med Ringriderfestens vinkyndige komitemedlemmer.

Sønderborg Vinen har en dybrød kulør med antydning af en lilla glød. Den har en intens og kompleks aroma af sorte kirsebær, sart vanilje, cedertræ og blomme.

Deltagerne i præsentationen fik naturligvis en smagsprøve og nikkede efterfølgende anerkendende. Vinen har en alkoholindhold på 13,5 procent og er perfekt til både julemaden og til den røde bøf, man kan naturligvis også blot nydes i godt selskab, og bør serveres ved en temperatur på 16 til 18 grader.

I de kommende dage er det muligt at få en smagsprøve ved et besøg hos Wohlenberg Vinhandel. Vinen koster 95 kr. pr flaske eller 500 kr. for seks flasker.

Vinen forhandles udelukkende af Wohlenberg Vinhandel, og salget indbringer årligt Ringriderfesten omkring 40.000 kr., da det er festen, der har rettigheden til navnet Sønderborg Vinen.