Toporkestre til internationalt tattoo ved Sønderborg Slot

24. maj 2017 09:49 , af Jens Michael Damm

2.000 gæster får mulighed for at overvære stort tattooshow, der slutter med fakkeltog gennem byen.

Lørdag den 8. juli bliver en helt speciel dag i Sønderborg.

Her byder Ringriderfesten i Sønderborg velkommen til landsdeles største internationale musiktattoo med deltagelse af blandt andre Den Kongelige Livgardes Tambourkorps, Band of the Irish Guards, der er tæt knyttet til det britiske monarki og kendt fra utallige royale begivenheder i London samt Moldova Carabiniers Orchestra, der er en militær enhed og en del af den stående styrke i Moldova.

-Det er virkelig internationale toporkestre vi henter til Sønderborg, siger formand for arrangementskomiteen i Ringriderfesten i Sønderborg, Søren Leth Johannsen. Derfor venter vi publikum fra store dele af landet og Nordtyskland.

Det er Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet, der har givet tilladelse til anvendelsen af pladsen foran Sønderborg Slot, hvor der vil være rejst tribuner, så showet kan overværes af godt 2.000 gæster. Slottets mure vil under showet blive anvendt som lærred, hvor man blandt andet viser 1864 filmen, og billeder leveret af de deltagende orkestre. Den dimension gør showet til noget helt specielt.

Udover de tre nationale militærorkestre medvirker også Aarhus Brass Band, Hamburg Caledonian Pipes & Drums, Sønderborg Pipes & Drums samt Sønderborg Garden. Aftenens konferencier er skuespilleren Jeanne Boel, der er den kommende chef for Sønderborg Sommer Revy.

Forbilledet for arrangementet er det traditionsrige tattoo i Edinburgh, og det er arrangørernes håb, at det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed.

Tattooet har et budget på tæt ved en million kroner. Sønderborg Kommune har bevilget 250.000 kr. som anvendes til blandt andet etablering af tribuner, boder og afspærring samt el og toiletfaciliteter.

-Ved at flytte tattooet ud af Ringriderpladsen og ned ved slottet håber vi at have skabt et fundament, som også turist- og handelsorganisationerne kan bruge til at sætte Sønderborg på landkortet. Jeg så gerne en stemning a la Kulturnatten, for det bliver en helt speciel aften, så sæt allerede nu kryds i kalenderen, siger Søren Leth Johannsen.

Tattooet begynder kl. 21.30 og slutter kl. 23.00, hvorefter det flotte 1864-lysshow genopføres på slottets facade. Herefter marcherer flere af orkestrene gennem byen til Ringriderpladsen, og publikum har mulighed for at gå med i optoget forsynet med fakler.

Billetterne til tattooet koster 125 kr. inkl. gebyr og lørdagsentré til Ringriderpladsen. Billetterne kommer til salg i begyndelsen af juni på Ticketmaster.dk.