Kort om festen

Kort om festen

Det er de flere end 100årige traditioner, der gør Ringriderfesten i Sønderborg til noget helt specielt.

Med deltagelse af op mod 500 heste og ryttere og omkring 40.000 besøgende er begivenheden landsdelens største rytter- og folkefest. Det er sommerens helt store begivenhed, og den finder altid sted i dagene omkring den anden weekend i juli.

Det store farverige rytteroptog kan opleves fredag og søndag. Optoget udgår præcis kl. 11.00 fr Sønderborg Slot, og har deltagelse af nationale og internationale marchorkestre, hestetrukne musikvogne og ridende herolder. Optoget snor sig gennem byen og ender på Ringriderpladsen, hvor rytternes prestigefyldte kamp om at blive ringriderkonge- eller dronning foregår. I finalen deltager alle ryttere som har redet fejlfrit gennem galgerne. Finalen finder sted kl. ca. 17. Efter ringridningen marcherer optoget tilbage til slotspladsen. Se program for tidspunkt.

Alle fire festdage – fredag, lørdag, søndag og mandag – byder på masser af underholdning, børneland, tivoli og musik for alle aldersgrupper. Aften- og nattetimerne er præget af fest og farver i de store danse- og restaurationstelte.

Et af festens højdepunkter er mandagens herrefrokost med deltagelse af godt 1.400 mænd. Det er landets eneste af sin slags, og statsmænd, ambassadører, politikere og mediekendisser er blandt hovedtalerne.

Til festens traditioner og kvaliteter hører også tattoo med de store marchorkestre, der altid tæller de meget populære og dygtige engelske militærorkestre, byens egen garde – Sønderborg Garden – og andre orkestre fra ind- og udland. En stemningsfyldt oplevelse er det afsluttende lys-tattoo mandag aften, der kulminerer med et kæmpe festfyrværkeri i sommernatten.