Esport og fodbold VM på Ringriderpladsen

1. juli 2018 14:17 , af Jens Michael Damm

Ringriderpladsen er det naturlige centrum for mange af de aktivitet, der finder sted i Sønderborg i den 2. weekend af juli. Her er spændende rytterkonkurrencer, kæmpe børneland, kræmmermarked, god musik og højt humør i teltene samt masser af gøgl.

Jubilæumsarrangementet får i år en helt ny aktivitet, der med sikkerhed vil tiltrække mange.

Organisationen Cross Boarder Esport, eller blot CBE, opstiller et 31 x 9 meter stort telt, der med garanti bliver velbesøgt.

Udover at opstille en storskærm udenfor teltet, hvor man viser weekendens kvartfinaler fra fodbold VM i Rusland, bliver der livetransmission fra ESL Cologne, hvor de dygtigste counterstrike-spiller afvikler et finalestævne. Her deltager blandt andre det danske hold Astralis, der er verdens bedste.

Verdens i øjeblikket mest populære spil er Fortnite, som også spilles i den danske VM fodboldlejr. Fortnite Danmark har lørdag den 7. juli sørget for, at alle spilinteresserede i tidsrummet fra kl. 12 til 17 kan deltage i en ranglisteturnering, og på den måde finde frem til, hvem der er de bedste FortNite-spillere i Sønderborg.

I CBE-teltet vil man også kunne stifte bekendtskab med det nyeste gamer- og streamingudstyr.

CBE har også sørget for, at de lokale E-sportsforeninger får et økonomisk tilskud. Carlsberg støtter e-sporten, og en del af overskuddet fra salget af øl og vand ved CBE-teltet går til de lokale foreninger. Bryggerigiganten har også leveret 128 præmier, som de besøgende kan vinde – bl.a. en PlayStation.