Karen er første kvinde i ringriderfestens ledelse

Karen er første kvinde i ringriderfestens ledelse

8. marts 2023 22:00 , af Jens Michael Damm

Jeg er beæret og ydmyg over at blive betroet det ansvar. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med mændene på kryds og tværs af de enkelte komiteer. Vi har jo samme mål: Skabe en god og minderig fest for alle.

Ordene kommer fra den 44-årige statsautoriserede revisor Karen Jørgensen, der netop er udpeget til formand for Ringriderfesten i Sønderborgs første damefestkomitee og dermed medlem af hovedkomiteen.

Lige siden 1888 har der udelukkende været mænd i ringriderfestens hovedkomite. Nu er det slut. Karen indtager nu en plads og får ansvaret for at arrangere ringriderfestens første damefrokost, lørdag den 8. juli i det telt, der mandag den 10. juli skal huse den legendariske herrefrokost.

-Vi kan nok ikke i det første år komme op på det samme antal deltagere som herrerne, men det er vigtigt at understrege, at vi vil skabe en både festlig, munter og stilig frokost, hvor det også bliver muligt at tale sammen. Jeg glæder mig helt vildt.

-Karen ved, hvordan man arrangerer en damefrokost. Det har hun prøvet før. Og mon ikke hun stjæler lidt af konceptet fra herrefrokosten. Jeg glæder mig helt vildt på damernes vegne, for jeg har jo ingen adgang til festen, ligesom Karen ikke har adgang til herrefrokosten, siger formanden for ringriderfesten i Sønderborg, Jan Rasmussen.

Karen Jørgensen bor i Vollerup med sine tvillinger på 15 år, og er til daglig statsautoriseret revisor hos EY i Sønderborg. Hun er født i Sønderborg, og opvokset syd for grænsen. Efter studentereksamen fra Duborg skolen i Flensborg flyttede hun til Danmark og gennemførte både HH, HA og kandidatuddannelsen i Sønderborg og Kolding. De sidste 20 år har Karen arbejdet hos EY i Sønderborg med en kort afstikker til Sydbank.

Udover Karen Jørgensen består komiteen af Monia Siemsen, der er bogholder i Bitten & Mads Clausen Fond, Mette Brudvig, der er kommerciel direktør i Go To Sønderborg, Tina Callesen, der er forrider i galge 5 og afdelingsleder i Byg & Bolig i Sønderborg Kommune, samt Camilla Frederiksen Bonde, der er jurist i Landbrugsstyrelsen.

Damefrokostkomiteen blev officielt godkendt på Hovedkomiteens møde i aftes. Komiteens opgave bliver nu at fastlægge konceptet, så alt er klart, når billetterne til frokosten sættes til salg on-line i løbet af maj.