Guldmedaljevindere til tattoo i Sønderborg

Guldmedaljevindere til tattoo i Sønderborg

17. maj 2023 09:22 , af Jens Michael Damm

Populært norsk musikkorps kommer til Ringriderfesten. 

De har vundet flere norske mesterskaber i march, og har fire gange deltaget i World Music Contest (WMC) i Holland og her vundet seks guldmedaljer og en enkelt af sølv. De er det første orkestrer, som har vundet alle WMCs tre marchkonkurrencer. Nu kommer de til Sønderborg.

De er Strømsgodsets Musikkorps fra Drammen. Nordmændene har tidligere besøgt Sønderborg, og nu vender de tilbage for at deltage i Ringriderfestens populære rytteroptog, underholde rundt om i Sønderborg, men ikke mindst for at deltage i det store internationale tattooshow i Broager Sparekasse Skansen, lørdag den 8. juli kl. 19.

Strømsgodset Musikkorps kan skrive sin historie helt tilbage til 1912, hvor det blev stiftet af Nils Jansen, fagforeningens leder på Gulskogen Cellulosefabrikk. Ved starten var der kun 8 medlemmer, der alle arbejdede på Gulskogen Cellulosefabrikk og Jarlsberg Papirfabrik. Bandets første koncert fandt sted i Syretårnet på Cellulosefabrikken 25 meter over jorden påskesøndag 1913.

I 1994 blev det besluttet, at korpset skulle satse mere på march og bevægelse til musik. Denne forandring var en milepæl for korpset og siden har korpset brugt tiden på at udvikle sig til et korps, der kombinerer militærøvelse med populærmusik. Målet er at underholde og fascinere publikum med fængende rytmer, solid marchteknik og spændende showøvelser.

-Det er et fantastisk musikkorps, der leverer en præstation fra den øverste hylde. Vi er specielt glade for at de har fundet tid til at deltage i vores tattoo i Skansen. Det er med til at understrege tattooets høje kvalitet, hvor også Den kongelige Livgardes Tambourkorps medvirker, siger Henrik Hjortkjær, der er formand for arrangementskomiteen i Ringriderfesten i Sønderborg.

Prisen for at overvære tattooshowet er 185 kr. og billetter købes på www.billetsalg.dk