Rytterne i historisk ringridning får nye dragter

Rytterne i historisk ringridning får nye dragter

27. juni 2024 08:39 , af Jens Michael Damm

I 25 år har den historiske ringridning ved Sønderborg Slot været en af de virkelig populære attraktioner op mod Ringriderfesten i den anden weekend af juli.

Her har et fasttømret team af dygtige ringridere overfor publikum demonstreret, hvordan ringridning fandt sted i tidligere tider, naturligvis ledsaget af særdeles informativ speak.

-Jeg forventer der kommer mindst tusind tilskuere, når vi hver tirsdag gennemfører arrangementet, siger formanden for Ringriderfestens seniorkomite Hans Struck. Det er en populær turistaktivitet, hvor også Ringriderfestens Heroldere medvirker. Selvfølgelig får publikum mulighed for at klappe hestene efter showet.

I år bliver der noget ekstra at se på. Rytterne har nemlig fået syet helt nye kostumer. Det er sket med BHJ Fonden som sponsor.

Den historiske ringridning ved Sønderborg Slot begynder den 2. juli og fortsætter hver tirsdag kl. 17.00 frem til og med den 6. august. Hver begivenhed tager omkring en halv time. Bag arrangementet står Ringridermuseet, Visit Sønderborg og Museet på Sønderborg Slot.