Sønderborg klar til ringriderfest

7. juli 2016 08:27 , af Thomas Kristiansen

Fra i morgen(fredag), står byen bogstavelig talt på den anden ende. Der er i hundredvis af ringriderryttere til hest flere steder i byen, optog gennem byen, musik på stort set et hvert gadehjørne, fornøjeligt gøgl på Ringriderpladsen, hvor der også er dans til populære toner i de mange restaurationstelte.

Ringriderfesten 2016 byder på mange nyskabelser.

For første gang er det muligt online at købe entrébilletter og dermed slippe for at stå i kø ved indgangsportalerne. Vil man betale billetten på 30 kr. for voksne og 10 kr. for børn mellem 4 og 13 år, kan man naturligvis altid gøre det kontant, men også med MobilePay og Swipp. Ved at anvende de digitale betalingsmuligheder er det for alvor blevet let at gå til ringridning.

Fredag og søndag er de store konkurrencedage, hvor rytterne for alvor viser deres færdigheder i galgerne. Det er kort og godt imponerende, hvad de formår.

For også at skabe endnu mere liv og dynamik i området ved galgerne, musikscenen og ryttertorvet er lørdag eftermiddag helliget heste trec, loppemarked, linedance, agility og hunde rally. Undervejs leverer Jensen´s Jass musikken.

Årets restauratører byder ind med et omfattende musikprogram. Det omfatter TopSeven, Sko & Torp, Sussi & Leo, OS3, DJ-duoen Duplë, Johnson, TooManyLeftHands, TipTop Party Band og Barcode Brothers. I flere af telte har publikum mulighed for at deltage i grillparty og andre spisearrangementer.

På forlystelsesområdet er der i år tre tivolier – Kjærs Tivoli og Nordisk Tivoli Park, som sammen med et hollandsk tivoli tilbyder alle former for oplevelser i kørende forlystelser og skydning i telte. Det er første gang, at Ringriderfesten har indgået aftale med så mange tivoli-ejere. Det sker for at sikre, at netop den del af festen har en høj standard.

På den musikalske front har Ringriderfesten i Sønderborg i år besøg af det engelske militærorkester The Salamanca Band and Bugles of the Rifles. Fra Norge kommer det stilsikre musikkorps Tveit Union og fra Holland deltager Dutch Pipes. I spidsen for de danske musikere finder man Den kgl. Livgardens Tambourkorps efterfulgt af vinderne af DM i Brass, Aarhus Brass Band. De lokale musikere repræsenteres af Sønderborg Pipes and Drums, Sønderborg Garden, Danfoss Orkestret, Ringriderfestens Heroldere, Broager Brandværns Showband/Pipes og Rinkenæs Brass Band. Dertil kommer tre hestevogne på hvis lad, man også finder velspillende musikere.

En af festens helt store attraktioner er Børneland-området. Også her er aktivitetsniveauet stort. Ja, man har været nødt til at udvide området til også at omfatte skaterhallen for at få plads til alle de spændende udfordringer, børnene kan prøve.