Årets ringriderøl kan smages 9. juni hos Wohlenberg

31. maj 2017 09:00 , af Jens Michael Damm

Det sønderjyske bryggeri Fuglsang i Haderslev er i fuld gang med at tappe årets specialøl til Ringriderfesten i Sønderborg. I dagene fra den 7. til og med den 10. juli ventes der afsat mellem 25.000 og 30.000 specialøl. Dertil kommer de pilsnere, der bliver drukket op til festen.

Det er femte gang Bryggeriet Fuglsang står bag Ringrider Pilsner. Det sker i tæt samarbejde med sponsoren bag det skummende bryg, Kreditbankens afdeling i Sønderborg.

Ringrider Pilsner er en lys ravfarvet undergæret øl med moderat til lav restsødme. I brygprocessen er der anvendt Pilsner-Münchnermalt, som giver øllets dets karakteristiske maltaroma og farve.

Fuglsang anvender den tyske humle fra Hallertau Tetnang. Det er med til at give øllet en frisk duft. Bitterheden i Ringrider Pilsner er moderat. Det sikrer, at bryggets frugtnoter smagsmæssigt kommer fint igennem.

Også i år er brygmetoden med til at gøre Ringrider Pilsner til en god sommerøl.

Første gang det bliver muligt at smage årets bryg, bliver fredag den 9. juli kl. 16 ved et arrangement i gården hos Wohlenberg Vinhandel på Perlegade i Sønderborg. Her udskænkes smagsprøver til alle tilstedeværende, og det plejer at være en meget munter og underholdende begivenhed.