Børnefavorit fra YouTube udgiver en Børneland sang

14. juni 2019 10:00 , af Brian Jørgensen

’Gammelfar Musik’, er et kendt YouTube-fænomen, der laver parodier på kendte popsange. Han har netop udgivet en Børneland sang og søndag den 14. Juli, giver han koncert i Børneland.

Børneland får søndag den 14. juli besøg af Gammelfar Musik. Gammelfar er manden bag nogle af de for tiden mest viste danske musikvideoer på YouTube. Han laver parodier på kendte popsange og laver dem om til sjove børne-minecraft universer.

Gammelfar med det borgerlige navn Mikkel Tiedt er musiklærer og underviser børn i alle aldre. Han startede med at lave parodier, da hans søn kom og sang Joey Moes 'Million' som en zombie fra Minecraft. Dette fik Mikkel til at skrive parodien 'Din Hjerne' som blev lavet til en Minecraft-video på Youtube. Siden da er det blevet til mange videoer i Minecraft baseret på nyere og ældre hits. Den mest kendte parodi er sangen 'Det Var Min Ko' som parodierer sommerhittet fra 2017 'Despacito'. Sangen har over 2 mio. visninger på YouTube.

-Det var sjovt at skrive om en konkret ting som ringridning og Børneland. Jeg har altid syntes ringridning var sejt, og nu har jeg fået lov til selv at prøve.", udtaler Gammelfar om skriveprocessen med 'Op På Hesten'.

Børnelandssangen er ikke en parodi på en kendt sang, men en helt ny og original sang skrevet af Gammelfar Musik. Sangen har en dobbeltbetydning om at børn ikke skal opgive for hurtigt hvis noget er svært, men man skal ’op på hesten’ og prøve igen. Den nye Børneland sang udkommer fredag den 14. juni på alle digitale platforme, som YouTube, Spotify, iTunes, TDC-Play osv.

-Vi som forældre kender måske ikke Gammelfar Musik – men det gør vores børn, bare spørg dem! Hvis de tit sidder med en iPad og enten spiller Minecraft eller ser YouTube, har de helt sikkert hørt en af hans sange, udtaler Brian Jørgensen, Formand for Børnekomitéen.