En kraftig og rubinrød vin fra Riberan del Duero til Sønderborg

En kraftig og rubinrød vin fra Riberan del Duero til Sønderborg

26. november 2022 11:00 , af Jens Michael Damm

Den har en dyb rubinrød farve, den er kraftig, og den kommer fra området Ribera del Duero nord for den spanske hovedstad Madrid. Her er jorden sandet og leret. Det i kombination med temperaturudsving på op til 20 grader mellem de varme dage og kølige nætter giver Tinta del Pais vinstokkene optimale vækstbetingelser.

Nu er druerne omdannet til en særdeles velsmagende rødvin, som under navnet Sønderborg Vinen 2023 er sendt på markedet af Ringriderfesten i Sønderborg og Wohlenberg Vinhandel.

Vinen er nøje udvalgt af Ringriderfesten i et tæt samarbejde med vineksperterne fra Wohlenberg Vinhandel i Sønderborg.

-Vi har altid lagt vægt på, at Sønderborg Vinen skal have en høj kvalitet. En vin du ikke køber hvor som helst og til hvad som helst. Det mener jeg, at vi endnu en gang er lykkedes med, siger formanden for Ringriderfesten i Sønderborg, Jan Rasmussen.

Sønderborg Vinen 2023 er en kraftig vin med duftnoter af mørke bær og smag af saftige brombær. Den har en god syre og en lang krydret eftersmag.

Vinen, der har et alkoholindhold på 14 pct., får man det optimale ud af ved at servere den ved en temperatur på 16-18 grader Celsius.

Den stilfulde etiket er kreeret af grafikeren Jesper Philipsen, der er Art Director hos GOTO Sønderborg.

Jesper har valgt at arbejde med Olafur Eliassons kunstværk ”Tidscirkler” på Sønderborgs havnefront. Kunstværket består af seks ringe i rustfrit stål med en diameter på 4 til 5,5 meter.

Jesper Philipsen har gennem årene stået bag den grafiske identitet i mange Syd- og Sønderjyske virksomheder og organisationer. Blandt referencerne er AlsieExpress, Hotel Alsik og Sønderborgs nye eventsted ”Sergenten”.

Sønderborg Vinen forhandles af Wohlenberg Vinhandel og koster 99 kr. per flaske. Køber man en kasse med seks er prisen 550 kr.

En del af overskuddet fra salget af Sønderborg Vinen 2023 indgår i Ringriderforeningens samlede regnskab, hvor en væsentlig del af overskuddet doneres til områdets foreninger.