Fra herrefrokost til Norditalien

Fra herrefrokost til Norditalien

17. maj 2022 10:39 , af Jens Michael Damm

Er der to som holder uløseligt sammen, er det Sønderborg Garden og Ringriderfesten i Sønderborg. Det har de gjort lige siden garden blev etableret i 1980. I år er ingen undtagelse, selvom Sønderborg Garden har et meget stramt program med både Tour de France og aktiv deltagelse på alle fire ringriderdage med koncerter, optog gennem byen og deltagelse i det internationale tattooshow i Skansen.

Først dagen efter garden har været med til at underholde et par tusinde mænd ved herrefrokosten, kan orkestrets medlemmer tillade sig at slappe lidt af – i en bus på vej mod Italien.

Et resort 50 kilometer nord for Venedig skal danne rammerne om gardens sommerudflugt, hvor der skal slappes af og spilles nogle koncerter. Hvor ved man endnu ikke helt nøjagtigt. Planlægningen har været lidt vanskelig på grund af coronarestriktioner. Sikkert er det dog, at garden ikke skal spille på den verdensberømte Marcusplads i midten af Venedig. Her må man simpelt hen ikke spille.

Det tætpakkede sommerprogram påvirker allerede nu gardens aktiviteter. Der trænes og øves flittigt. Det sker under ledelse af dirigenten for trommekorpset Torben D. Rasmussen og dirigenten for Brass Bandet Peter Deichgräber.  Gardens march- og tattoo program sammensættes af Pernille Bohlbro, der har titel af marchinstruktør. Forrest går tambourmajor Agnes Sofie Mikkelsen og sætter farten.

Det er første gang det internationale tattooshow finder sted indendørs, og det ser garden frem til med spænding, for den skal bl.a. optræde sammen med den norske garde Tveit Union. De øvrige orkestre, garder og medvirkende i tattooshowet i Skansen offentliggøres i de kommende uger. På nuværende tidspunkt har billetsalget rundet 400, og der er plads til mange, mange flere.