Hollændere og århusianere klar til at indtage Sønderborg

Hollændere og århusianere klar til at indtage Sønderborg

25. maj 2022 09:59 , af Jens Michael Damm

Ringriderfesten i Sønderborg har gjort lidt af et scoop ved at sikre sig det hollandske orkester K&G Leiden til årets fest. Orkestret er meget efterspurgt og kendt for at give nogle meget flotte tattoo-shows. Det får de mulighed for i Skansen ved det internationale tattooshow lørdag den 9. juli. Naturligvis deltager hollænderne også i festens mange øvrige musikalske aktiviteter.

Hollænderne var senest i Sønderborg i 2018, hvor de blandt andet begejstrede publikum ved tattooshowet, der dengang foregik under åben himmel ved Sønderborg Slot. I år bliver det indendørs i Skansen.

Orkestret er bl.a. kendt for at være iklædt uniformer, der er inspireret af US Marine Corps. Udover at have optrådt i flere europæiske lande har orkestret også underholdt det hollandske kongehus adskillige gange, samt deltaget mange TV-udsendelser.

Fra Smilets By Århus kommer Århus Brass Band, der består af 30 professionelle og amatørmusikere, der er eksperter i at håndtere messinginstrumenter.

Bandet har, siden det blev etableret i 1924, været en stor del af det århusianske kultur- og amatørmusikliv. Det har medlemmer fra hele Jylland, men er først og fremmest et århusiansk orkester.

Orkestret ønsker at være et levende og trendsættende brass band på eliteniveau - og det mål synes opfyldt. Efter DM for brass bands i november 2017 kan Århus Brass Band fortsat kalde sig Jyllands bedste brass band og tilmed Danmarks næstbedste. Men det kommer man ikke sovende til. Det kræver meget af den enkelte musiker at spille i orkesteret, og medlemmerne tilbringer mange dage sammen i løbet af året. Det sker, fordi Århus Brass Band ønsker at give sit publikum musikalske oplevelser af allerhøjeste kvalitet. 

Da bandet spiller til et væld af forskellige koncerter og arrangementer, spænder repertoiret vidt. Programmet til DM byder ofte på klassiske eller nyskrevne originalværker for brass band, mens man til en torvekoncert både kan høre toner af bl.a. Rasmus og Tommy Seebach, George Michael og Frank Sinatra.

Til særlige anledninger kridter man marchskoene og deltager i optog, som ved Aarhus Pride og Ringriderfesten i Sønderborg.