Internationalt kendt violinist med til tattoo

20. juni 2018 20:55 , af Jens Michael Damm

Der venter publikum en stor oplevende ved Det Internationale Tattooshow ved Sønderborg Slot lørdag den 7. juli. Ikke blot skal de lytte til og se dygtige orkestre optræde, de får også mulighed for at stifte bekendtskab med den internationalt kendte violinist Alexandru Radu.

Han er født i Rumænien i 1975 og uddannet ved musikakademiet i Bukarest. Alexandru kommer fra en musikfamilie, og da han som ganske lille så et billede af en mand med en kæmpestor kontrabas, blev han fascineret. Sådan en ønskede han sig også.

Sådan gik det ikke helt – men næsten. Som femårig fik han nemlig en violin, som siden har fået en stor plads i hans liv. Alexandrus skolegang foregik på en skole, hvor der var stor fokus på musik sammen med de almindelige skolefag, og som på den måde kvalificerede ham til konservatoriet.

Som 18-årig fik han sit første faste job som violinist i et symfoniorkester sideløbende med sine studier på konservatoriet. Allerede fire måneder efter afslutningen af studierne i 1999 vandt han en violinkonkurrence hos Sønderjyllands Symfoniorkester og fik derefter stillingen.

I perioden 2007 – 2011 spillede han i Malaysian Philharmonic Orchestra. Forbindelsen til Danmark forblev dog stærk og han var jævnligt i Danmark, hvor han bl.a. fortsatte med at lave julekoncerter med Per Nielsen. En tradition som stadig består den dag i dag, hvor de to musikere turnerer i hele landet i december. Derudover kan Alexandru bl.a. også skrive optrædener i Barcelona, Tokyo, Singapore, Bukarest, Montreal, Tel Aviv, Berlin og Wien på sit CV.

Siden hans ansættelse i Sønderjyllands Symfoniorkester har han også optrådt flere gange som solist, i Mendelsohn og Brahms violinkoncerter og sidst, i år, med Vivaldis 4 årstider, hvor koncerten på Alsion slog alle rekorderne for billetsalg for Symfoniorkestret. Alexandru har derudover også deltaget i et frivillige projekter i Myanmar og Cambodja , hvor han og tre andre musikere kom med violiner og strenge mv. og underviste børn i musik.

Mange venter, traditionen tro, med at købe billet til sidste øjeblik. De vil være sikre på, at vejret er ok. Men det behøver man ikke. Ringriderfesten i Sønderborg har nemlig sørget for regnslag til alle, hvis der skulle komme et par dråber Derfor: Vil man sikre sig en god plads, skal billetten købes nu på www.ticketmaster.dk. Billetten inkluderer også adgang til ringriderpladsen lørdag aften. Tattooshowet begynder kl. 21.30