Musikere fra Ukraine, England, Bulgarien og Danmark til tattooshow i Sønderborg

18. juni 2019 11:42 , af Jens Michael Damm

Sønderborg Slot danner ramme om årets eneste tattooshow in Sønderjylland.

De knap 2.000 publikummer, som får mulighed for at overvære Ringriderfestens Internationale Tattooshow ved Sønderborg Slot, kan se frem til en helt speciel oplevelse. Her vil britiske militærmusikere sammen med kolleger fra Ukraine og Bulgarien underholde. Det sker sammen med danske musikere. Alt kædet sammen af konferencieren Christoffer Brodersen, der nok også vil give et par numre.

Det internationale Tattooshow er det eneste tattoo, der i år gennemføres i Sønderjylland, og derfor venter arrangørerne stor publikumsinteresse fra hele landsdelen. Det er tredje gang Ringriderfesten afvikler et tattooshow i en ramme, der med lidt god vilje kan minde lidt om Edinburgh Castle.

Orkester med traditioner

The Honourable Artillery Company gæster atter Sønderborg. Musikerne er en del af den britiske hærs ældste regiment og dermed sandsynligvis den ældste militære enhed i verden. Orkestret spiller i dag ved en lang række ceremonielle begivenheder som tennisturneringen i Wimbledon, Rugby World Cup og Queens Cup Polofinalen ved Windsor Castle. Bandet giver også musikalsk støtte når, der saluteres fra Tower of London og ved statsbesøg. Bandet er iført Grenadiergardens uniformer.

Bulgarsk messingmusik

Fra Bulgarien kommer messingorkestret The Guardsmen, der siden 1951 har hørt under forsvarsministeriet. Det er et orkester, der mestre de bulgarske toner, militær marchmusik, klassisk musik og jazz. Orkestret er meget efterspurgt af arrangører af internationale musikfestivaler over hele Europa.

Musik og show

The Military Orchestra of the 194th Pontoon-Bridge Regiment of the State Special Transport Services of Ukraine (DSST) hører under forsvarsministeriet, og blev oprettet i 2004 i byen Novomoskovsk.. Orkestret ledes af oberst Bogdan Zadorozhny, der har skabt et orkester af international standard. Orkestret mestre både traditionelle koncerter og shows, der får publikum til at juble.

Ensemblets interessante musikalske fortolkninger, talentfulde solister, farverige og originale forestillinger med en kreativ tilgang til musik, har placeret orkestret helt i top, når det handler om den moderne militærmusikalske kultur i Ukraine.

De internationale musikere underholder sammen med Aarhus Brass Band, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes and Drums samt Ringriderfestens Heroldere.

Tattooshowet finder sted lørdag 13. juli 21.30 ved Sønderborg Slot. Billetter til showet kan købes på Ticketmaster.