Politisk drama bag ændringer Internationalt tattoo show

22. juni 2017 15:51 , af Jens Michael Damm

Ukrainsk militærorkester erstatter moldovisk orkester, der ikke må rejse til Europa

Et politisk drama i den moldoviske regering betyder, at en af hovedaktørerne ved årets Internationale Tattoo Show i Sønderborg lørdag den 8. juli – Orchestra  Carabiniers Republic of Moldova – har meldt afbud.

I stedet er det lykkedes arrangørerne, Ringriderfesten i Sønderborg, at hente en meget kvalificeret erstatning i Ukraine. Det er det 46 mands store orkester, Ukraine Military Orchestra of the 8.th learning center of Chernigiv under ledelse af Nikolay Small.

-Et afbud så sent i planlægningen er aldrig populært, men vi er til gengæld glade for, at det ukrainske orkester havde plads i sin kalender til at deltage i det internationale tattoo show, siger formanden for arrangementskomiteen Søren Leth Johannsen.

Baggrunden for uroen er angiveligt, at den pro-russiske præsident har nægtet Orchestra Carabinier at rejse til Europa. Dermed har han tilsidesat den pro-europæiske indenrigsministers beslutning, om at lade orkestret rejse. Orchestra Carabiniers hører normalt under indenrigsministerens ansvarsområde.

På nuværende tidspunkt er der solgt over 500 billetter til det store show.  Med købet af billet til 125 kr. følger automatisk pladsreservation, lørdagsbillet til Ringriderpladsen og gebyret hos Ticketmaster.dk.