Ringriderfesten i Sønderborg vil nu arrangere damefrokost

Ringriderfesten i Sønderborg vil nu arrangere damefrokost

10. februar 2023 06:56 , af Jens Michael Damm

Ringriderfesten i Sønderborg udvider nu sine aktiviteter til også at omfatte en damefrokost – første gang lørdag den 8. juli.                                                                                                                                                                            

Ansvaret for den nye aktivitet placeres i en damefrokostkomite, hvis formand bliver en kvinde, der samtidig bliver en del af festens hovedkomite, der tæller festens komiteformænd. Det er første gang siden 1888, at en kvinde får sæde i hovedkomiteen. Den kvindelige formand får dog ikke adgang til herrefrokosten. Den vil fortsat kun være for mænd, ligesom herrer selvfølgelig ikke har adgang til damefrokosten.

-Vi har gennem flere år arbejdet med muligheden for at skabe en damefrokost i det telt, som også benyttes til ældrearrangementet og herrefrokosten. Først nu er tiden moden. Vi ønsker at skabe en munter damefrokost i et telt med duften af græs og en efterfest på Ringriderpladsen til lyden af livemusik og radiobiler, siger formanden for Ringriderfesten i Sønderborg, Jan Rasmussen.

-Målet er en fest, der er ligeså ikonisk som herrefrokosten, der har godt 1.800 deltagere. Det når vi ikke de første år, men det er målet. Overskuddet fra festen skal naturligvis gå til de idrætsforeninger, der hjælper os med at realisere planerne, fastslår formanden.

Ringriderfesten venter i løbet af et par uger at kunne præsentere medlemmerne af den nye Damefrokostkomite. Billetter til damefrokosten vil blive sat til salg online i løbet af maj. Billetprisen er endnu ikke fastlagt.

Udover ringridning, optog fredag og søndag, det internationale tattooshow i Skansen, en damefrokost og en herrefrokost har Ringriderfesten fortsat et populært ældrearrangement, en børnefrokost og en fredagsaktivitet henvendt til ungdommen.