Se på årets plakat så genoplever du ringriderfesterne

Se på årets plakat så genoplever du ringriderfesterne

30. maj 2024 10:53 , af Jens Michael Damm

-Det handler om at gøre folk glade, når de ser en festlig plakat, og det gør bestemt ikke noget, at de samtidig tænker tilbage på nogle af de festlige oplevelser de gennem årene har haft under Ringriderfesten i Sønderborg. Det være sig i galgerne eller i de mange telte.

Sådan siger kunstneren Kurt Hansen, der er manden bag årets ringriderplakat. Den 69-årige kunstner er født i krostuen i Notmark Gl. Kro på Midtals og opvokset i Sønderborg. Med til historien hører dog, at krostuen i Notmark på det tidspunkt var omdannet til en beskeden lejlighed.

Kurt Hansen har boet og arbejdet i Sønderborg i adskillige år, inden han flyttede til Vejle, hvor han bor i dag. Går man ind på www.kunstnerkurthansen.dk, vil man opleve en kunstner, der arbejder med mange forskellige stilarter - eksempelvis akvareller, oliefarver og illustrationer.

Mange i specielt Sønderborg vil nikke genkendende til Kurt Hansens plakater, som ofte har havnen som det centrale element.

-Mine billeder skal altid kunne give beskueren en oplevelse, ja måske selv være en del af motivet i sine tanker, siger Kurt Hansen.

Kurt Hansens Ringriderplakat skal udover at udsmykke vinduer og døre i butikker og på campingpladser også anvendes på programmer, sanghæfter og øvrige tryksager som Ringriderfesten i Sønderborg benytter i forbindelse med årets fest fra den 12. til den 15. juli.