Slovensk grafiker bag årets ringriderplakat

14. juni 2017 07:00 , af Jens Michael Damm

Årets plakat til Ringriderfesten i Sønderborg i dagene fra den 7. til 10. juli fortsætter traditionen med både at have fokus på ringridersporten og en af de store aktuelle begivenheder i byen. I år er det den store spejderlejr i juli, der er temaet for plakaten, hvor lejrens overskrift er ”Vi sætter spor”.

Kunstneren bag ringriderplakaten er den 27-årige slovenske grafiker Lara Drobnic, der netop er blevet bachelor i digital konceptudvikling.

Lara har som teenager redet, men aldrig ringridning. Hun har dog snuset til sporten, fordi hendes kærestes familie bor på Als. Lara har heller ikke været spejder, men er i øjeblikket tilknyttet lejrens planlægningsudvalg med løsningen af en række grafiske opgaver.

Det var eventyrlysten og ønsket om en uddannelse, der for knap syv år siden fik Lara til at flytte fra Slovenien til Danmark, hvor hun i dag bor i Odense. Det er hendes håb, at hun med plakaten på sit CV hurtigt kan finde et job.

-Jeg synes Lara har løst opgaven flot og har på en smart måde formået at forene ringridning og temaet for Spejdernes Lejr 2017, siger formanden for Ringriderfesten i Sønderborg Jes F. Andersen.

Plakaten vil i de kommende uger pryde vinduer og opslagstavler i butikker og på steder, hvor turister færdes. Derudover vil plakaten også være at finde på forsiden af det 72 sider store programhæfte og på de sanghæfter, der uddeles til bl.a. årets herrefrokost. Plakaten vil naturligvis også blive udstillet på Ringridermuseet i Kirkegade. Her har man en komplet samling af ringriderfestens plakater, og udstillingen fortæller dermed også lidt om de begivenheder, der har præget Sønderborg gennem tiderne.

Spejdernes Lejr 2017 venter et deltagerantal på omkring 35.000. Dertil kommer flere end 3.000 frivillige hjælpere og i titusindvis af besøgende. Lejren finder sted i dagene fra den 22. til 30.juli på Kær Vestermark lige udenfor Sønderborg.