Sønderborg kommer alle sønderjyske ringriderne til hjælp

17. juni 2020 10:00 , af Jens Michael Damm

Corona-krisen er gået hårdt ud over ringridersporten. Den ene ringridning efter den anden er blevet aflyst, og har efterladt nogle frustrerede ryttere - specielt i Sønderjylland, hvor sporten har sit danske epicenter.

Nu kommer Ringriderfesten i Sønderborg rytterne til hjælp med to løsninger, der atter skal få rytterne tilbage i galgerne.

Ringriderfestens rytterkomite har kontaktet de forridere, der år efter år samler de flere hundrede ryttere til Nordens største rytterfest – Sønderborg Ringridning.

Vi opfordrer forriderne til søndag den 5. juli lokalt at arrangere mindre ringriderstævner rundt om i vores landsdel. Det er dog afgørende for os, at arrangørerne overholder de gældende forsamlingsregler, siger formanden for rytterkomiteen, Ritmester Hans Otto Ewers.

Tillader forsamlingsrestriktionerne, at vi kun må være 50 personer til de lokale ringridninger, skal man kun finde frem til en lokal konge. Vedkommende inviteres til Sønderborg, lørdag den 11. juli, for at dyste om uofficielle titler som Konge, Kronprins og Prins.

Tillader forsamlingsrestriktionerne 100 personer til de lokale ringridninger, vil alle de ryttere, der tager 24 ringe blive inviteret til Sønderborg den 11. juli.

Omridningen, hvor vi finder frem til de bedste, er en virkelig publikumsattraktion. For stadig at overholde bestemmelserne vil ringridningen den 11. juli blive holdt på et privat areal, hvor vi kan kontrollere antallet af personer. Til gengæld vil vi sikre os, at man på ringriderfestens hjemmeside www.ringriderfesten.dk kan følge med i dysten, fastslår Hans Otto Ewers.

Da Ringriderfesten 2020 officielt er aflyst, bliver der udelukkende tale om uofficielle titler, der ikke kommer i historiebøgerne. Tomhændede rider de bedste dog ikke hjem. Den samlede præmiesum vil fortsat være 7.500 kr.