Tattoo har urpremiere på vuggevise arrangement skrevet i ørkanstaten Oman

28. juni 2018 15:37 , af Jens Michael Damm

Der venter publikum til Det internationale Tattooshow i Sønderborg, lørdag den 7. juli ved Sønderborg Slot en stor musikalsk oplevelse. Her er der nemlig urpremiere på et stykke musik arrangeret af den britiske militærmusiker og dirigent David Milgate.

David Milgate har gennem mange år stået i spidsen for de engelske militærorkestre som har deltaget i ringriderfesten. I dag er han chefdirigent for de musikere, som er tilknyttet luftvåbnet i ørkenstaten Oman.

Her, ude i ørkensandet, har han arrangeret et musikstykkke med udgangspunkt i den walisiske vuggevise Sou Gan, kendt fra bl.a. Steven Spielberg-filmen ”Solens Rige” og tilsat et tvist af den danske vuggevise ”Den lille Ole med paraplyen”. Arrangementet er skrevet, så det kan spilles af samtlige musikere, der medvirker i tattooet. Det vil sige sækkepiber og brass musik.

-Det bliver en stor aften, som vi med spænding ser frem til, siger Bjarne Mortensen fra Arrangementskomiteen. Mange husker nok, hvordan David Milgate i 2000 overraskede deltagerne ved herrefrokosten med et arrangement af Brødrene Olsens Grand Prix vindende melodi Fly on the Wings of Love.

David Milgate, der er en særdeles velanskrevet dirigent og orkesterleder i det britiske militærmusik system, er i øvrigt udnævnt til Æresgæst af Ringriderfesten i Sønderborg, og vil naturligvis også være til stede blandt publikum den 7. juli.

Det unikke stykke musik vil kun blive fremført i forbindelse med tattooet og  herrefrokosten den 9. juli.

I Det Internationale Tattooshow medvirker det engelske militærorkester The Honorable Artillery Band, Gardehusarregimentet, Tveit Union Musikkorps fra Norge, K&G Leiden fra Holland, Aarhus Brass Band, Sønderborg Garden, Sønderborg Pipes & Drums og naturligvis Ringriderfestens egne Herolder. Derudover medvirker den internationalt kendte violinist Alexandru Radu.

Billetter til denne særlige Sønderborg begivenhed fås på www.ticketmaster.dk og inkluderer adgang til Ringriderpladsen lørdag aften.