Tre ryttere på én plakat

Tre ryttere på én plakat

16. juni 2022 17:00 , af Jens Michael Damm

-Det er en flot plakat. Der ligger med garanti mange tanker bag. Se på den. Der er en spændende dybde i den. Ja, der er jo tre ryttere – et barn i gult på den trehjulede cykel, den unge eller voksne cykelrytter og til sidst ringriderrytteren i den kendte profil, som vi alle holder af. Kort sagt godt tænkt. Det er Sønderborg sommeren 2022.

Det er Jesper Schacks kommentar til årets ringriderplakat for Ringriderfesten i Sønderborg. Plakaten er designet af den lokale kunstner og grafiker Jeppe Nedergaard. Udover at blive anvendt som blikfang i forretninger og andre steder vil plakatmotivet være at finde på årets 72 siders store Ringriderprogram og andre tryksager.

Når det er Jesper Schack, der på den gulklædte Chr. Xs Bro får mulighed for at præsentere årets plakat iført cykeloutfit, er det fordi, Jesper har spillet en stor praktisk rolle i bestræbelserne på at få afviklet Tour de France i Sønderborg.

Det er Jesper vi kan takke for, at ruten fra Vejle til Sønderborg er blevet udvidet med 11 kilometer i og omkring Sønderborg – det svarer til 12 minutter længere fjernsynstid på alverdens TV stationer.

Jesper kender som ruteplanlægger hvert eneste sving og kloakdæksel fra syd for Haderslev til målstregen på Augustenborg Landevej. Han kender Tour de France’ krav til sikkerhed til mindste detaljen – krav som handler om cykelrytternes sikkerhed.

-Det, der kan gøre løbet gennem Sønderborg ekstra spændende, er de temposkift rytterne kommer ud for. Fra 90 km/t ned ad Dybbøl Banke til lige pludselig at komme ned på Sønder Havnegade. Det er ikke lige til og kan øge spændingen, siger Jesper, inden han smutter en ekstra tur på den endnu en gang.