Ukrainsk militærorkester til ringriderfesten i Sønderborg

Ukrainsk militærorkester til ringriderfesten i Sønderborg

6. juni 2024 08:37 , af Jens Michael Damm

Efter langvarige forhandlinger har Ringriderfesten i Sønderborg begået noget af et musikalsk scoop. Det er lykkedes at få et ukrainsk militærorkester til både at deltage i det internationale tattoo show, i optog og mindre koncerter rundt om i byen i dagene fra den 12. til den 15. juli.

Orkestret er tilknyttet det 194. Pontonbro-regiment, der er en del af det ukrainske forsvarsministeriums transporttjeneste DSST. Orkestret blev oprettet 1. oktober 2004 i Novomoskovsk i Dnipropetrovsk-regionen.

Orkestret, der består af 35 musikere og hjælpere, har givet talrige koncerter og deltaget i parader i både øst-og vesteuropæiske byer. Det ledes af den højtuddannede professionelle militærdirigent, oberst Bogdan Zadorozhny. Han er lidt af en ”troldmand” og i stand til at få orkestret til at præstere på højt niveau. Det har ført til en række æresbevisninger og statspriser.

-Det ukrainske militær orkester er i stand til at repræsentere de kulturelle og etniske nationale traditioner, som er kendt i Ukraine. Vi glæder os til deres besøg og helt specielt til deres optræden i det internationale tattoo show i Sydjysk Sparekasse Skansen søndag den 14. juli. Her får de følgeskab af orkestre fra Norge, Holland og Danmark. Vi har kort sagt store forventninger, siger formanden for arrangementskomiteen, Henrik Hjortkjær.

Billetter til Tattoo Show fås på billetsalg.dk