Sønderborgvinen 2020 afsløret

30. november 2019 12:58 , af Thomas Kristiansen

På  traditionel vis med gode taler og smuk musik blev Sønderborg Vinen 2020 afsløret  lørdag formiddag på Rådhuset i Sønderborg.

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2020 på traditionel vis afsløret på byens rådhus i festlagt lag. Der var musikalsk underholdning med Sønderborg Garden og Ringriderfestens egne heroldere.

Efter at formanden for Ringriderfesten havde budt velkommen, var det Erik Laurtizen der havde ordet. Borgmesteren var meget glad for at få lov til at afsløre vinen på rådhuset.

Etiketten

Efter at borgmester havde afsløret vinen, blev Jeppe Nederrgaard, som har designet etiketten til vinen præsenteret. Han beskrev hvilke tanker der lå bag etiketten. Jeppe arbejder til dagligt hos Grafisk Arbejde.

"Det er en ære for mig at få lov til at designe etiketten til den nye Sønderborg Vin, det er jeg meget stolt af", sagde Jeppe Nedergaard.

Vinen

Da det pæne fremmøde fik mulighed for at smage på den gode vin, var det Jørn Petersen fra Wohlenberg, som har været med til at udvælge vinen sammen med Ringriderkomitéen, der fortalte om vinens herkomst og karakteristika.  

Vinen kommer fra det spanske Bodegas Fariña(https://www.bodegasfarina.com), og lavet på Tempranillo duren, som er plukket druerne på over 30 år gamle vinstokke. Klimaet i Toro er helt perfekt for vinstokke, der er varmt om dagen og koldt om natten. 

“Vinen er varm rund og fyldig, den har en flot, mørk farve og dufter skønt af bær”, sagde Jørn Petersen.

"Vi er gået efter en vin der smager godt fra første mundfuld og den har en længde til at holde i halvandet år", sagde Jørn Petersen.

Sønderborg Vinen 2020 kan købes i Wohlenberg for 95,- flasken. Køber du 6 flasker, koster det 500,-

Sønderborg Vinen lanceres af Ringriderfesten i Sønderborg i samarbejde med Wohlenberg.